Като един мъж, който не обича да виси покрай печката, но уважава вкусните манджи, ви предлагам рецепта, която не цапа печката!
Вземате любимата си тавичка и подходящо количество вратни пържоли ( не че с друго месо не става) , за да оползотворим тавичката максимално!
Овкусявате пържолите: поръсвате ги със сол, чер пипер и млян кориандър.
Ако пържолите са вратни не е нужно допълнителна мазнина.Аз , ако е по-сухо месото, слагам и малко гърди. Наливате при месото чаена чаша вода, бира или вино, според вкуса ви. Покривате тавичката с фолио и зареждате фурната. Печете при 180 - 200 градуса около час и 20 мин и махате фолиото, за да добият пържолките "търговски" вид. Внимавайте , да не изсъхнат при добиването на загара! :))
Аз ги сервирам със запечени във фурната карфиол и моркови.
Вземате любимата си тавичка и подходящо количество вратни пържоли ( не че с друго месо не става) , за да оползотворим тавичката максимално!
Овкусявате пържолите: поръсвате ги със сол, чер пипер и млян кориандър.
Ако пържолите са вратни не е нужно допълнителна мазнина.Аз , ако е по-сухо месото, слагам и малко гърди. Наливате при месото чаена чаша вода, бира или вино, според вкуса ви. Покривате тавичката с фолио и зареждате фурната. Печете при 180 - 200 градуса около час и 20 мин и махате фолиото, за да добият пържолките "търговски" вид. Внимавайте , да не изсъхнат при добиването на загара! :))
Аз ги сервирам със запечени във фурната карфиол и моркови.
Няма коментари:
Публикуване на коментар