сряда, 9 март 2011 г.

свинско с гъби и горчица

За тия, които не обичат много да се въртят около печката предлагам бърза и лесна рецепта!
За целта са ви нужни:
глинена тенджера;
свинско месо 700-800г, може котлети; количествата свинско и гъби зависят от глинената ви тенджерка и възможностите ви!
гъби, измити, нарязани на филийки;
горчица, за предпочитане истинска,аз ползвам дижонска,  не от бутилките за пица;
сол, чер пипер;
    Свинското месо, ако не е на котлети, го нарязвате
на филийки с дебелина около 1 см. Подправяте го от двете страни и го намазнате обилно с горчица. В глинената тенджера редите свинското, друг ред от нарязаните гъби, пак свинско и така докато свърши материала.:) Залива се с червено вино да покрие месото и се пече във фурната на около 200 градуса! След 1.5 - 2 часа е готово! Ако ви се вижда рядък соса може да го сгъстите с една супена лъжица брашно (брашното се разбърква в чашка до рядка каша) и се оставя още 10-15 мин да покъкри до сгъстяване на соса!
 С тази манджа спокойно можете да посрещнете  нуждите, ако ви гостува друго семейство!
    Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар