Нищо ново под слънцето! Нито мусаката, нито карфиола! Просто вместо картофи слагаме карфиол.
Продукти:
глава карфиол;
2 пакетчета кайма;
1-2 глави лук;
1-2 моркова;
сол,чер пипер;1/2 ч.ч.олио
2 домата или малка консерва белени домати;
За заливката: 2 яйца и кофичка кисело мляко
Карфиола нацепваме на колкото се може по-малки главички. 2 пакетчета кайма (или 0,5кг) запържваме с доматите, нарязаните на ситно моркови и лук, добавяме солта и черното пипер-р-р-р-че. Разбъркваме толкова ,колкото да се разбие каймата на дребно.
В тавичка слагаме карфиола , разбъркан със сместа и печем, докато се поизпари водата. Заливаме с разбитите яйца с киселото мляко и печем до златист цвят.
Мусаката с карфиол е много по-лека за ядене от тази с картофи.
Продукти:
глава карфиол;
2 пакетчета кайма;
1-2 глави лук;
1-2 моркова;
сол,чер пипер;1/2 ч.ч.олио
2 домата или малка консерва белени домати;
За заливката: 2 яйца и кофичка кисело мляко
Карфиола нацепваме на колкото се може по-малки главички. 2 пакетчета кайма (или 0,5кг) запържваме с доматите, нарязаните на ситно моркови и лук, добавяме солта и черното пипер-р-р-р-че. Разбъркваме толкова ,колкото да се разбие каймата на дребно.
В тавичка слагаме карфиола , разбъркан със сместа и печем, докато се поизпари водата. Заливаме с разбитите яйца с киселото мляко и печем до златист цвят.
Мусаката с карфиол е много по-лека за ядене от тази с картофи.
Е хубаво де, ама...не е лошо снимка да съпровожда поста...
ОтговорИзтриванеИ от мен един съвет за "пухкава", дебела заливка: Жълтъците и киселото мляко се разбиват отделно от белтъците и след това внимателно се съединяват двете части на заливката със шпатула (примерно) и леки загребващи движения( за да не излезе въздуха от белтъците)...
:)
требе да си окача фотоапарата в кухнята, иначе ич не се сещам да си снимам манджите! но пък посетителите на галерията досега не са се оплакали от произведенията ми! :)
ОтговорИзтриване